grass

Zo maakt u uw sportveld Green Deal proof!

Vanaf 2020 moeten sportveldbeheerders volgens de Green Deal gaan werken. Wat betekent dit praktisch voor sportveld onderhoud en hoe kunt u het beste hiermee omgaan? Ook voor de klanten van GKB Machines heeft dit veel invloed. U leest hier wat dit precies betekend en de meest belangrijke tips.

Wat houdt de Green Deal Sport Transitie in?

Met de Green Deal geldt in 2020 een (grotendeels) een verbod op het gebruik van pesticiden. Dit betekent dat er oplossingen moeten komen, om zonder chemicaliën uw sportveld vrij van onkruid te houden. Omdat met de huidige kennis en kunde nog niet alle problemen op te lossen zijn, is er een transitie tot 2022 in het leven geroepen. Daarbij zullen de regels steeds strikter worden en de uitzonderingen minder. In 2022 moet het sportveld onderhoud volledig chemievrij zijn.

Wat is de juiste aanpak voor de Green Deal?

Ieder sportveld heeft zijn eigen aanpak nodig. Daarom is het belangrijk om te beginnen met het analyseren van het sportveld. Met de metingen op uw sportveld terrein bepaalt u de juiste aanpak voor chemievrij sportveld onderhoud.

Sportveld analyse

Meten is weten. Monitoren is belangrijk en metingen moeten herhaald worden. Per sportveld terrein is een andere aanpak nodig. Afhankelijk van de huidige situatie kan het veel tijd in beslag nemen om volledig pesticidevrij onderhoud uit te voeren. Begin dus zo snel mogelijk.

Op naar pesticidevrij

Onderhoud zonder pesticiden aan uw sportveld gaat niet vanzelf. Maar met de GKB Machines kunnen in ieder geval de onderstaande uitdagingen effectief aangepakt worden.

Welke oplossingen biedt GKB voor chemievrij beheer?

  • Sleepraam – zorgt ervoor dat alle oneffenheden worden verwijderd, dit gebeurt regelmatig in doelgebieden na het spelen.
  • CombiSeeder – hier kunt u uw sportveld mee doorzaaien, bijvoorbeeld na speelschade.
  • Combinator gebruikt u om kort wortelende grassen (zoals straatgras), onkruid en vilt op uw veld te bestrijden.
  • TopAir is de machine waarmee u uw veld rolt, belucht of snijdt en Engerlingen en weegbree mee bestrijdt.
  • Ecodresser is een unieke machine om uw veld met eigen dresgrond te dressen. Zo voorkomt u nieuw onkruid van elders op uw veld.

Green Deal proof 2020 in? GKB helpt u daarbij!

Voor chemievrij onderhoud schakelt u GKB in. Wij helpen u om uw sportveld pesticidevrij en in topconditie te houden. Samen kijken we naar welke machines hiervoor geschikt zijn. Regel nu een afspraak met onze specialisten.