GKB Deep Tine Aerator 160

Voorkom bodemverdichting met de Deep Tine Aerator

Bodemverdichting is een groot probleem voor golfbanen en sportvelden. Is er sprake van te compacte grond, dan gaat de kwaliteit van het veld hierdoor snel achteruit. Een intensieve en diepe beluchting versterkt wortelvorming en verstevigt zo het grasveld. Bij GKB willen we het probleem van een te compacte toplaag oplossen met één van onze nieuwste machines van GKB: de Deep Tine Aerator (DTA). We zijn erg trots op deze nieuwste innovatie op het gebied van diepe grasveldbeluchting, daarom leggen we hieronder uit wat deze machine kan. We hopen met deze diepbeluchter veel field managers en groenonderhouders te helpen!

Hoe werkt de GKB DTA?

De GKB DTA gaat steeksgewijs de grond in met pennen, waardoor putjes ontstaan. Optioneel zijn ook holle, conische of dikkere pennen leverbaar. Door het prikken zorgt de machine ervoor dat oppervlaktewater met lucht vermengd in de bodem terechtkomt. Dit optimaliseert de toplaag van uw sportvelden, zodat deze minder compact wordt. Hierdoor krijgt wortelvorming weer de ruimte en gaat de kwaliteit van het veld drastisch omhoog. Een eerdere beluchter van GKB is de toplaagbeluchter (de TopAir), deze heeft een werkdiepte van 16 centimeter. Met de nieuwe GKB DTA gaan we dieper de grond in: tot wel 40 centimeter. U kunt de machine eenvoudig aan de driepuntshef van een tractor koppelen.

Voor welke sportvelden is de GKB DTA geschikt?

Een beluchtingsmethode is een standaard onderdeel van het onderhoud van sportvelden en golfbanen, om compacte grond te voorkomen en verhelpen. Wij hebben een serie aan uitvoeringen van de DTA, geschikt voor uiteenlopende toepassingen. Deze hebben we hieronder gesorteerd op werkdiepte (modeltoevoeging is de werkbreedte in centimeters):

  • DTA120 voor greens: maximale werkdiepte 25 centimeter;
  • DTA160 voor golfbanen en sportvelden: werkdiepte 30 centimeter.

De DTA210 en DTA260 modellen zijn meer heavy-duty en zijn geschikt voor diepere beluchting (zoals gebruik door aannemers), met een werkdiepte van 40 centimeter.

Daarom koopt u uw diepbeluchter bij GKB

Een machine die herhaaldelijk de grond in moet prikken voor langere periodes achter elkaar moet degelijk zijn. Daar hebben wij tijdens het ontwerpen van de DTA dan ook rekening mee gehouden. Onze unieke diepbeluchter onderscheidt zich hierin:

  • De DTA heeft zware afgedichte lagers op de krukas. Dit maakt de machine duurzamer dan andere diepbeluchters, en scheelt aanzienlijk in onderhoud
  • Snelheid van de tanden is makkelijk aan te passen (3 versnellingen);
  • Makkelijk veranderen van tand door het bevestigingssysteem
  • Wrikhoekversnelling tot 25 graden.

Vraag een demo aan!

Bent u geïnteresseerd in één van onze DTA diepbeluchters? Neem contact op met onze specialisten en zie de machine aan het werk tijdens een live demo.