GKB Deep Tine Aerator 160

Voorkom bodemverdichting met de Deep Tine Aerator

Bodemverdichting is een groot probleem voor golfbanen en sportvelden. Als de grond te compact is, gaat de kwaliteit van uw veld snel achteruit. De oplossing? Een intensieve en diepe beluchting van uw golfbaan of sportveld. Dat verstevigt het grasveld.

Bij GKB willen we met onze machine de Deep Tine Aerator (DTA) die oplossing bieden. We vertellen u graag meer over deze innovatie en wat de GKB DTA allemaal kan.

Hoe werkt de GKB DTA?

  1. De GKB DTA gaat steeksgewijs de grond in met pennen, waardoor putjes ontstaan. Optioneel zijn ook holle, conische of dikkere pennen leverbaar.
  2. Door het prikken zorgt de machine ervoor dat oppervlaktewater met lucht vermengd in de bodem terechtkomt. Dit optimaliseert de toplaag van uw sportvelden, zodat deze minder compact wordt.
  3. Hierdoor krijgt wortelvorming weer de ruimte en gaat de kwaliteit van het veld drastisch omhoog.

Wat is het verschil tussen de GKB DTA en de de TopAir?

In ons assortiment vindt u ook onze eerdere beluchter: de TopAir. Deze heeft een werkdiepte van 16 centimeter. Met de Deep Tine Aerator gaan we dieper de grond in: tot wel 40 centimeter.

Voor welke sportvelden is de GKB DTA geschikt?

Wij hebben in totaal vier verschillende modellen van de DTA, geschikt voor uiteenlopende toepassingen. Deze hebben we hieronder gesorteerd op werkdiepte:

  • DTA120 voor greens: maximale werkdiepte 25 centimeter;
  • DTA160 voor golfbanen en sportvelden: werkdiepte 30 centimeter.
  • De DTA210 en DTA260 modellen zijn meer heavy-duty en zijn geschikt voor diepere beluchting (zoals gebruik door aannemers), met een werkdiepte van 40 centimeter.

Daarom koopt u uw diepbeluchter bij GKB

Een machine die herhaaldelijk de grond in moet prikken voor langere periodes achter elkaar moet degelijk zijn. Daar hebben wij tijdens het ontwerpen van de DTA dan ook rekening mee gehouden. Dat ziet u terug in onderstaande punten:

  • De DTA heeft zware afgedichte lagers op de krukas. Dit maakt de machine duurzamer dan andere diepbeluchters, en scheelt aanzienlijk in onderhoud
  • Snelheid van de tanden is makkelijk aan te passen (3 versnellingen);
  • Makkelijk veranderen van tand door het bevestigingssysteem
  • Wrikhoekversnelling tot 25 graden.

Vraag een demo aan!

Bent u geïnteresseerd in één van onze DTA diepbeluchters? Neem contact op met onze specialisten en zie de machine aan het werk tijdens een live demo.