Klantervaring van de Enk Groen & Golf met de Ecodresser

De Enk Groen & Golf is al tientallen jaren een aannemersbedrijf in het groen en onderhoudt sinds 1973 golfbanen. Het bedrijf staat bekend om haar vakmanschap en vooruitstrevendheid in nieuwe technieken. Een jaar geleden kocht de Enk een Ecodresser van GKB Machines. Dit is een slimme machine voor milieubewust dressen, beluchten en creëren van de ideale omstandigheden voor het doorzaaien van sportgras. Peter Koop – regioleider bij de Enk, deelt zijn mening over de Ecodresser.

Ecodresser ervaring de Enk Groen en Golf

GKB Machines als innovatiepartner

De relatie tussen GKB en de Enk is al jaren geleden tot stand gekomen. Peter: “We weten dat GKB toegankelijk is, maatwerk levert en snel doorontwikkelt. Daarnaast werken we ook met GKB omdat we weten dat de service snel en goed is. Als er problemen of vragen zijn, dan hebben we vrijwel direct antwoord”.

De Ecodresser op proef

“Voordat de Ecodresser is aangeschaft, is de machine eerst een seizoen op proef geweest. Zo konden verschillende werknemers de machine testen en dat beviel heel goed. We hadden een oudere machine van een jaar of 17, maar die hebben we recent verkocht. Omdat de Ecodresser zo’n mooi resultaat geeft en goed verstelbaar is, werken we nu alleen nog maar met de Ecodresser”.

Sneller resultaat met de Ecodresser

De werksnelheid is omhoog gegaan dankzij de Ecodresser. “Ten opzichte van de oude machine die dezelfde bewerking deed, draaien we met de Ecodresser die we nu hebben sneller”. Dit komt omdat deze machine een voorlooprol heeft die de zoden snijdt voordat erin gefreesd wordt. Dit geeft een veel mooier resultaat waardoor de grasmat sneller herstelt.

Grasmat na de Ecodresser

Betere bewerking met de Ecodresser

De Ecodresser wordt gebruikt om dressgrond uit de toplaag van het gras te halen. Eerst worden graszoden voorgesneden en dan worden sleuven uit de grond gefreesd. De dressgrond wordt op een band geworpen en evenredig verdeeld achter de machine. Zo wordt er voedselrijk materiaal op de zoden gestrooid. Doordat de grond uit het veld wordt gehaald, wordt de grasmat belucht. Ook krijgt de grasmat hierdoor gelijk een verjongings- en verrijkingskuur. Zo wordt er een beter grasbestand gecreëerd en ontstaat er een luchtiger en stabieler veld. “Met als resultaat betere speeleigenschappen en een groei van het grasbestand. Deze bewerking kan alleen maar tot stand komen dankzij de Ecodresser”.

De Ecodresser past in het totale onderhoudspakket

“Een hot item in het kader van de green deal, is dat we in januari 2020 onkruid met machinale bewerkingen moeten bestrijden. De Ecodresser bestrijdt onkruid dat graag in verdichte ondergrond wortelt. De Ecodresser maakt de grond losser waardoor er geen onkruid in de toplaag kan groeien. Zo verbetert zowel het beeld als de speelkwaliteit van het veld. Het is daarom machine die goed in het totale onderhoudspakket van een sportveld past”.

 

Benieuwd wat we voor uw sportveld, bedrijfstuin of park kunnen doen? Neem contact met ons op.