Klantervaring: Golfclub Cromstrijen test GKB Machines

Al zo’n 15 jaar werkt Golfclub Cromstrijen met GKB Machines. Om machines gebruiksvriendelijker te maken is het belangrijk dat ze ook in de praktijk worden getest. In het verleden zijn er al meerdere machines getest op Golfclub Cromstrijen. Theo Bestebroer is hoofd greenkeeper op de golfbaan en vertelt ons meer over zijn ervaringen.

Wie is Theo Bestebroer?

Als hoofd greenkeeper geeft Theo leiding aan zes collega’s. Daarbij houdt hij zich bezig met de planning. Ook is hij verantwoordelijk voor de machines en werkt hij dagelijks nog mee op de golfbaan. Al jarenlang is hij een aanspreekpunt voor GKB om nieuwe ontwikkelingen en machines te toetsen. “We hebben hier zelf een test green.”, verteld Theo, “Daar heeft GKB verschillende machines op geprobeerd, en wij mochten daar dan terugkoppeling op geven.”

Wat is de meest recente test op de golfbaan?

Laatst had GKB nieuwe schoepjes geprobeerd op de schotels van de SandSpreader. Tot nu toe werd er altijd gebruik gemaakt van linker en rechter schoepen op de schotelstrooier. Nu is er een algemeen vaantje ontwikkeld voor zowel de linker- als de rechter strooischotel. Dat ging bijzonder goed. Er was eigenlijk geen verschil te zien in het strooibeeld vergeleken met de oude schoepen. “We hebben ze nog steeds op één schotel zitten.”, zegt Theo.

Ook de eerste Sandspreaders zijn bij Golfclub Cromstrijen getest. Dat had vooral te maken met de positie van de strooischotels, onder het gat van de zandbunker waar het zand uitvalt. “Daar is toen niet veel feedback over gegeven, die machine klopte gewoon.”

Hoe zijn de ervaringen met de Sandspreader?

Ongeveer 3 jaar geleden heeft Golfclub Cromstrijen zelf een Sandspreader aangekocht. Eerder werd dit altijd uitbesteed. Uiteindelijk is de keuze gemaakt voor een eigen machine. Daardoor kan er gestrooid worden wanneer de golfclub dat zelf wil. “Als je hem hebt staan, dan pak je hem toch vaker.”, verteld Theo, “Verschralen is echt een must hier op de kleigrond.”

De belangrijkste reden voor de keuze van de Sandspreader wat de bouwkwaliteit van een GKB Machine. Afgelopen drie jaar is alles al naar verwachting gegaan en Theo denkt de machine zeker vijftien jaar te kunnen gebruiken. Andere voordelen van de Sandspreader zijn de pendelende wielophanging en de instelbaarheid van de machine. “Dat werkt fantastisch.”

Zijn er nog meer machines in de ontwikkelingsfase getest?

Naast de Sandspreader is de Sandfiller bij Golfclub Cromstrijen getest. Dat is inmiddels ongeveer negen jaar geleden. Toen de machine voor het eerst getest werd, bleef er te veel uitgefreesd materiaal op het veld liggen. Dat is toen aangepast door windvanen op de rotoras te monteren. Zo is de zuigkracht vergroot.

Bent u benieuwd wat GKB voor golfbaan kan betekenen?

We helpen u graag met de oplossing die u nodig heeft. Laat GKB meedenken met de uitdagingen op uw veld. Met de juiste machines krijgen we uw golfbaan in topconditie. Ontdek wat we voor u kunnen betekenen en neem vrijblijvend contact op met een adviseur.