Klantervaring: Bras Fijnaart zet de TopAir in voor onkruidbestrijding

De Green Deal is een nieuwe uitdaging en vraagt om nieuwe oplossingen. Vorig jaar hebben Bras Fijnaart en GKB Machines de handen ineengeslagen, om samen op zoek te gaan naar een oplossing tegen onkruiden zoals de weegbree. We spraken Goof Rijndorp, directeur en mede-eigenaar, over de samenwerking en de ervaringen met de TopAir.

Wat doet Bras Fijnaart?

Bras Fijnaart bestaat sinds 1957 en is inmiddels uitgegroeid tot een groenvoorzieningsbedrijf, dat gespecialiseerd is in sportvelden. Het bedrijf is een erkende speler in de markt geworden. Ook buiten de regio zuid-west Nederland wordt het bedrijf ingehuurd door professionele voetbalclubs. Goof: “Onze mensen zijn echt gespecialiseerd in het perfect uitvoeren van de werkzaamheden. Het grote verschil zit vooral in onze machines, de kwaliteitseisen waar we aan voldoen en de kennis die we hebben”. Goof is zelf voornamelijk bezig met kennis vergaren en delen. Hij loopt graag voorop met vernieuwingen en werkt ook zelf nieuwe plannen uit. “Daarbij is GKB Machines een waardevolle partner, we doen al zo’n 25 jaar zaken met elkaar”.

Hoe is Goof bij de TopAir van GKB gekomen?

Goof was op zoek naar een machine om sneller te beluchten dan een dieptebeluchter met pennen. De TopAir haalt een werksnelheid tot 10 kilometer per uur.  Verder is ook de bouwkwaliteit van de machine een belangrijke overweging met de aanschaf. Door degelijk en dik materiaal moet de machine jarenlang meegaan. “Wanneer je naar andere machines kijkt, dan denk je soms: ‘het rammelt zo uit elkaar’.”

Waarom zijn er snijschijven in de TopAir gezet?

Met de Green Deal moet het gebruik van bestrijdingsmiddelen tegen onkruid beperkt worden. Door met snijschijven het sportveld te bewerken wordt het blad van onkruid versneden. Wanneer dit regelmatig gebeurt, zal het plantje uitgeput raken en wordt het teruggedrongen. Eerst werd dit door een zaaimachine met snijschijven gedaan, maar dan slijten er allerlei onderdelen mee. Toen kwam het idee om de TopAir van Bras Fijnaart met snijschijven uit te rusten. Er werd gekozen voor de TopAir omdat de rol onder de machine goed te verwisselen is. Naast efficiëntie speelden kostenbesparing en duurzaamheid een rol. “We hebben het over een verschil van ongeveer €4000,- en hoefden geen hele nieuwe machine te kopen”.

Laat GKB ook meedenken met uw sportveldonderhoud

Valt er meer uit uw sportveld en uw machines te halen? We zoeken een oplossing op maat, wat uw uitdaging ook is. Bespreek nu uw wensen met onze specialisten.