Klantervaring: Ajax gebruikt de Renovator op hybride sportvelden

Al meer dan een eeuw is Ajax dé voetbalclub van Amsterdam. Met de GREENLivetour in 2017 sloegen GKB en Ajax voor het eerst de handen ineen. Daaruit kwam later de aankoop van een Renovator voort. We spraken Martin Brummel, groundsmanager bij Ajax. Hij vertelt over zijn ervaringen met GKB en de Renovator.

Wie is Martin Brummel?

Martin is de groundsmanager bij Ajax. Daarmee is hij verantwoordelijk voor de kwaliteit van de sportvelden op het trainingscentrum. Hij houdt zich vooral bezig met analyses van de sportvelden. Aan de hand daarvan voert hij verbeteringen door. “Ook ben ik steeds bezig met het zoeken van innovatieve oplossingen voor het sportveld onderhoud.” Vertelt Martin ons. Onder andere voor het schoonmaken van de met hybride versterkte grasvelden na het freesmaaien.

Via beurzen en vakbladen leerde Martin GKB kennen. Zo’n drie jaar geleden werd het contact intensiever. Dit kwam met het organiseren van de GREENLivetour en de opening van het nieuwe GKB-pand. “Dan kom je elkaar tegen,” zegt Martin, “en leer je elkaar beter kennen.”

De beste bewerking na freesmaaien op een hybride sportveld

Bij het trainingscomplex van Ajax liggen zeven hybride Grassmastervelden. Ook bij deze velden is het belangrijk om het natuurgras af te frezen. “Maar er blijft altijd nog een restant aan organisch materiaal achter, dat wil je ook weghalen.” Met de Combinator lukt dat meestal niet volledig. Eerder probeerde Martin en zijn team met een kriebeleg nog meer organisch materiaal los te maken.

Van Arjan Knottnerus van Grassmaster leverancier Tarkett hoorde Martin dat ze bij FC Groningen de Renovator met pennen gebruiken. Na het zien van een filmpje waren de verwachtingen hoog. Hij liet afgelopen seizoen een Renovator op demo komen. Tijdens de demonstratie werden de verwachtingen waargemaakt. “Je moet de machine gewoon proberen,” vindt Martin, “laat een demo doen of huur de machine. Jezelf laten overtuigen dat het meerwaarde biedt.” Dat de machine ook op kunstgras in te zetten is, werd ook meegenomen in de overweging. Voor het losmaken van kunstgras heeft Martin hun eigen machine al ingezet. Komend seizoen zal de Renovator ook voor de hybride velden gebruikt worden.

“Je moet de machine gewoon proberen, laat een demo doen of huur de machine. Jezelf laten overtuigen dat het meerwaarde biedt.”

Bent u benieuwd welke oplossingen GKB heeft voor uw uitdagingen?

Ook voor de machines voor uw hybride sportveld zet u GKB in. Al sinds de opkomst van hybride sportvelden ontwikkelen we machines, voor het beste resultaat. Samen zoeken we welke machines het beste voor u werken. Maak nu een afspraak met onze specialisten.