RDW goedkeuring voor de Sandspreader en Topdrop

Wist u dat landbouw-en bosbouw aanhangwagens en getrokken machines voorzien moeten zijn van een Europese goedkeuring?
Zonder deze goedkeuring mag het voertuig zich niet op de openbare weg bevinden. GKB levert haar machines mét deze Europese goedkeuring. Zo rijdt u veilig én volgens wet van A naar B.

Welke goedkeuringen zijn er?

Er zijn twee soorten goedkeuringen:

1. Een individuele goedkeuring. Hierbij wordt elk voertuig apart beoordeeld en van een goedkeuring voorzien.
2. Een typegoedkeuring. Omdat de Tüv en de Rijkdienst voor Wegvekeer (RDW) beoordeeld hebben dat ons productieproces correct, slim en efficiënt is ingericht, mogen wij zelf de voertuigen keuren. Dit heet ‘typegoedkeuring’ en komt de levertijd en de kosten sterk ten goede.

Wat krijgt u als u onze machines met een Europese typegoedkeuring aanschaf

1. Goedkeuring rijden openbare weg

Ten eerste mag u er officieel mee op de openbare weg rijden. U heeft dus geen aparte aanhanger meer nodig om de Sandspreader of Topdrop naar locatie te brengen.

2. Veilig gebruik

Ten tweede bent u ervan verzekerd dat u de machine veilig op de openbare weg kan gebruiken. Uw machine wordt namelijk afgemonteerd met een Europees goedgekeurde oplooprem, wielremmen, banden, bumper, verlichting en reflectoren.

3. Conformiteitsverklaring

Daarnaast krijgt u een Conformiteitsverklaring, waarin staat dat uw machine zich op de openbare weg mag gegeven. Verzekeringen kunnen hiernaar vragen.

4. Voorbereid op de toekomst

Ten slotte is uw machine voorbereid op de toekomst. Binnen niet afzienbare tijd zullen tractoren en werktuigdragers een nummerplaat gaan voeren. Dit geldt ook voor getrokken machines. Omdat wij de machine van een VIN (Voertuig Identificatie Nummer) voorzien, is uw machine geregistreerd voor gebruik op de openbare weg. Dit is nodig om een nummerbord te mogen voeren. Het VIN wordt ook wel chassisnummer genoemd. Dit nummer geeft het voertuig een unieke identiteit. het is de ‘vingerafdruk’ van het voertuig en staat ingeslagen in een vast deel van uw voertuig.

 

Meer informatie over de Sandspreader en/ of Topdrop?

We gaan graag met u in gesprek om u meer informatie en advies te geven. Neem contact op om een specialist van GKB te spreken.