GKB Vstrong scarifier

Parker Pitches test GKB VStrong op cricketvelden

We zijn er trots op dat we weer een succesverhaal van een klant kunnen delen. Parker Pitches uit Engeland heeft een GKB VStrong verticuteermachine aangeschaft ter versterking van hun machinepark. De Oost-Engelse sportveldliefhebbers hebben in deze heavy duty machine een geschikte match gevonden en zijn hierover erg te spreken.

Wat doet Parkers Pitches?

Parkers Pitches is een sportveld management bedrijf dat onder andere cricketvelden onderhoudt. Het familiebedrijf wordt gerund door eigenaar Will Parker, een geboren en getogen cricketer die zelf ook de machines bedient. De organisatie is gevestigd in Woolpit, Suffolk en heeft 35 jaar ervaring met het managen van sportvelden. Zij hebben de GKB VStrong getest op de cricketvelden waarvan zij het onderhoud verzorgen. Een uitstekende keuze, want deze verticuteermachine komt op golfbanen en cricketvelden het beste tot zijn recht.

Hoe zijn de ervaringen met de VStrong?

Het bedrijf heeft tijdens het jaarlijkse hectische renovatieseizoen van de cricketvelden goede prestaties neergezet met de VStrong. “We hebben de machine in de herfst echt gepusht. We hebben in deze tijd meer dan 40 cricketvelden gerenoveerd, in 3 richtingen,” vertelt Will. Hij is erg enthousiast over de prestaties van de machine: “We zien dat deze machine fantastische resultaten oplevert, en dat sneller en schoner dan dat we hadden kunnen verwachten. Ik ben ervan overtuigd dat dit de beste verticuteermachine op de markt is.”

Wat maakt de VStrong zo’n goede verticuteermachine?

De heavy duty GKB VStrong bezit een krachtige CombiRotor met 3mm hardmetalen verticuteermessen, die star aan de rotor bevestigd zijn. De werkdiepte van de machine is maar liefst 5cm met een werksnelheid van 10 kilometer per uur. En dat betaalt zich uit, legt Will uit: “De machine stelt ons in staat om dieper te verticuteren dan voorgaande jaren, met messen die dichter bij elkaar staan.” De machine snijdt slechts de vettige toplaag weg, waardoor velden zich beter herstellen. “We zien met de VStrong een zeer goede ontkiemingsgraad en een fantastische veldbedekking voor de velden waarbij we de machine hebben gebruikt.”

Bent u benieuwd wat GKB voor uw cricketveld of golfbaan kan betekenen?

We helpen u graag met de oplossing die u nodig heeft. Laat GKB meedenken met de uitdagingen op uw veld. Met de juiste machines krijgen we uw cricketveld in topconditie. Ontdek wat we voor u kunnen betekenen en neem vrijblijvend contact op met een adviseur.