Onderhoud van sportvelden en het bezanden ervan

Sportveldonderhoud bezanden: Hoe en waarom zandstrooien?

Zo lang mogelijk genieten van uw sportvelden? Vergeet dan niet dat het bezanden een belangrijk onderdeel van het onderhoud is. Met bezanden wordt de zode minder gevoelig voor regen en blijft de mat het water goed doorlaten. Daarnaast wordt hierdoor de toplaag in de winter stroever, waardoor de grasmat mooier blijft. GKB Machines heeft verschillende machines voor het bezanden. Lees hieronder meer.

Oppervlakte bezanden

Heeft uw veld meer verschraling nodig? Dan kan het bezanden van uw sportvelden de oplossing zijn. Een Sandspreader of Topdrop zijn goede machines voor het onderhoud van uw voetbalveld of golfbaan:

  • Sandspreader: De machine is zeer gebruiksvriendelijk. Slimme kenmerken zijn de vorm van de bunker, wielophanging en de instelbaarheid. Dit zorgt ervoor dat u met precisie uw sportveld gelijkmatig kunt bezanden en in topconditie kunt brengen.
  • Topdrop: Door de snelheid van de borstel en door het secuur af te stellen van de transportband, kunt u met deze machine heel nauwkeurig bezanden. Onze Topdrop is een hoogwaardige borsteldresser, waarmee u diverse materialen op de juiste plek kunt aanbrengen.

Zoden bezanden

Kies voor de Sandfiller of de Drainmaster voor het bezanden van de zoden. De combinatie tussen verticuteren en zandvullen is uitstekend om te verschralen en de drainage op orde te houden. Eerst worden sleuven gefreesd en daarna worden ze gevuld met zand. Verschillende taken zoals: verticuteren, afvoeren en zandvullen worden door de machines al gecombineerd. Het zijn dus ideale machines voor grondig onderhoud aan uw sportvelden:

  • Sandfiller: Met een werkdiepte van 4 cm werkt deze machine in de toplaag van de zoden. De messen zijn leverbaar in 2, 3 en 4 mm dikte en te positioneren op 2, 4, 6 en 8 cm. Deze bewerking wordt alleen op de green van een golfbaan uitgevoerd.
  • Drainmaster: Waar de Sandfiller vooral verschraalt, wordt de Drainmaster vooral ingezet bij specialistisch onderhoud van een voetbalveld. Doordat de drainmaster tot 23 cm diep en 4 cm breed sleuven vult met zand, draineert de grond veel beter dan voor de bewerking. Dit is een goede oplossing wanneer u geen tijd of budget heeft voor een volledige renovatie.

Wat heeft uw sportveld nodig?

Vertel ons wat voor sportveld u heeft en wat de huidige conditie is. Onze specialisten adviseren u graag over wat uw sportveld nodig heeft om in top conditie te blijven of weer komen. Bel +31 (0)180 642 922 of vul ons contactformulier in. Wij bellen u binnen 1 werkdag terug.