Type Werkbreedte Inhoud bunker Afmeting (LxBxH) Ledig gewicht Vermogen
SF120 120 cm 120 liter 160 x 180 x 120 cm 620 kg 40 - 60 pk (+ kruipversnelling)

Sandfiller

Wilt u sneller een uitblinkende green? Elke vakman weet dat verticuteren en zandvullen een gouden combinatie is. Zet de Sandfiller in om uw green te verschralen en de drainage te onderhouden. Met de Sandfiller kunt u verticuteren, verschralen en eventueel doorzaaien in dezelfde werkgang. Met de Sandfiller kunt u dit alleen doen, terwijl bij andere werkwijzen tot 6 man nodig zijn.

 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van de Sandfiller? Wilt u de machine in actie zien? Neem nu contact op met een van onze specialisten en boek een demo.

Hoe werkt de Sandfiller?

  1. Eerst freest een rotor met verticuteermessen sleuven in uw grasmat.
  2. Windvanen blazen dan het uitgefreesde materiaal in de opvangbak.
  3. De machine vult de sleuven nauwkeurig met zand
  4. Ten slotte drukken twee pendelende rollen uw grasmat aan.

Bent u benieuwd naar de voordelen van deze machine? Lees dan ook onze blog over 7 voordelen van de green op uw golfbaan verzorgen met de Sandfiller.

 

Verticuteren, bezanden en doorzaaien van greens in 1 werkgang

U kunt de Sandfiller op verschillende manieren inzetten, afhankelijk van de bewerking die u wilt uitvoeren.

Om te verticuteren en het uitgefreesde materiaal op te vangen, zet u de Sandfiller in zonder de zandbunker te gebruiken. Wilt u ook verschralen? Dan vult u de zandbunker met gedroogd zand. De geverticuteerde sleuven worden dan gevuld met het zand uit de bunker.

Om het herstel van de grasmat te versnellen is het goed om de green door te zaaien. Vermeng het gedroogde zand in dat geval met graszaad. Zo kunt u met de Sandfiller in een werkgang de green verticuteren, bezanden en doorzaaien.

 

Meer informatie over de Sandfiller?

Wilt u weten welke verzorging uw golfbaan nodig heeft? We gaan graag met u in gesprek om u meer informatie en advies te geven. Neem contact op om een specialist van GKB Machines te spreken.