Type Werkbreedte Inhoud bunker Afmeting (LxBxH) Ledig gewicht Vermogen
SF120 120 cm 120 liter 160 x 180 x 120 cm 620 kg 40 - 60 pk (+ kruipversnelling)

Sandfiller – Combineer verticuteren, afvoeren én zandvullen

Wilt u sneller een uitblinkende green? Elke vakman weet dat verticuteren en zandvullen een gouden combinatie is. Zet de Sandfiller in om uw green te verschralen en de drainage te onderhouden. Met de Sandfiller kunt u verticuteren, verschralen en eventueel doorzaaien in dezelfde werkgang. Met de Sandfiller kunt u dit alleen doen, terwijl bij andere werkwijzen tot 6 man nodig zijn.

Hoe werkt de Sandfiller?

 1. Eerst freest een rotor met verticuteermessen sleuven in uw grasmat.
 2. Windvanen blazen dan het uitgefreesde materiaal in de opvangbak.
 3. De machine vult de sleuven nauwkeurig met zand. Dit gebeurt door de hydraulisch aangedreven zandband en de roestvast stalen zandvul-unit.
 4. Ten slotte drukken twee pendelende rollen uw grasmat aan.

Na deze bewerking is de baan direct weer gereed om te bespelen.

Bent u benieuwd naar de voordelen van deze machine? Lees dan ook onze blog over 7 voordelen van de green op uw golfbaan verzorgen met de Sandfiller.

Verticuteren, bezanden en doorzaaien van greens in 1 werkgang

U kunt de Sandfiller op verschillende manieren inzetten, afhankelijk van de bewerking die u wilt uitvoeren.

 • Om te verticuteren en het uitgefreesde materiaal op te vangen, zet u de Sandfiller in zonder de zandbunker te gebruiken.
 • Wilt u ook verschralen? Dan vult u de zandbunker met gedroogd zand. De geverticuteerde sleuven worden dan gevuld met het zand uit de bunker.
 • Om het herstel van de grasmat te versnellen is het goed om de green door te zaaien. Vermeng het gedroogde zand in dat geval met graszaad. Zo kunt u met de Sandfiller in een werkgang de green verticuteren, bezanden en doorzaaien.

Wat kenmerkt de Sandfiller?

Als basis voor de Sandfiller gebruiken we het uitgekristalliseerde principe van de Combinator. De freesrotor hebben we voorzien van hardmetalen verticuteermessen en windvanen. U kan opvangbak zijdelings legen tijdens het bijvullen van het drainagezand.

Specificaties Sandfiller

 • Werkbreedte tot wel 120 cm
 • Werkdiepte 2 tot 4 cm
 • Standaard driepuntskoppeling (cat I)
 • Gewicht van 620 kg

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van de Sandfiller? Wilt u de machine in actie zien? Neem nu contact op met een van onze specialisten en boek een demo.