Type Werkbreedte Werkdiepte Afmetingen (LxBxH) Gewicht Vermogen
DTA120 120 cm 25 cm 120 x 130 x 90 cm 500 kg > 18 pk
DTA160 160 cm 30 cm 120 x 170 x 120 cm 930 kg > 35 pk
DTA210 210 cm 40 cm 120 x 220 x 140 cm 1400 kg > 55 pk
DTA260 260 cm 40 cm 160 x 270 x 180 cm 2000 kg > 65 pk

Deep Tine Aerator – Voorkom bodemverdichting met de diepbeluchter

Zoekt u een diepbeluchter voor uw wat oudere grasvelden, om bodemverdichting tegen te gaan? Diepe beluchting stimuleert wortelvorming en verstevigt zo uw golfbaan of sportveld, wat de kwaliteit en de gezondheid van de toplaag sterk verbetert. De Deep Tine Aerator is onze nieuwste diepbeluchter voor grasvelden en werkt uiterst efficiënt. De werkdiepte is tot wel 40 centimeter, wat resulteert in een ongeëvenaard intensieve beluchting. Met de GKB DTA houdt u uw sportvelden eenvoudig in topconditie!

Hoe werkt onze diepbeluchter, de DTA?

De pennen van de DTA diepbeluchter, prikken herhaaldelijk in de grond, waardoor om de paar centimeter een putje ontstaat. Zo komt oppervlaktewater vermengd met lucht in de bodem terecht. Meer zuurstof in de bodem zorgt voor betere wortelcondities, waar grasvelden van profiteren. Ook wordt zo de toplaag opengebroken, wat wortelgroei stimuleert en de graszoden daarmee versterkt. Diepbeluchting is dan ook een essentieel onderdeel van sportveldonderhoud. En als er sterke verdichting heeft plaatsgevonden is dit zelfs de enige oplossing!

Wilt u sportvelden beter en dieper beluchten? Neem nu contact op en bespreek uw uitdagingen met onze specialisten.

DTA: houd duurzaam én efficiënt uw sportvelden in topconditie

Bent u field manager of groenspecialist voor een sportveld van natuurgras, dan weet u hoe groot het probleem van bodemverdichting is. Een jaarlijkse diepbeluchting is dan sterk aan te raden. De DTA is duurzamer dan andere diepbeluchters, dankzij zware afgedichte lagers. Dat scheelt aanzienlijk in onderhoud. Zo houdt de Deep Tine Aerator uw velden in topconditie:

  • Hoge werksnelheid
  • Diverse diameters pennen beschikbaar, ook holle pennen
  • Uniek tand- montagesysteem, waardoor u sneller dan ooit omschakelt van tanden
  • Slechts 1 persoon nodig op de machine

DTA diepbeluchter: modellen en toepassingen

De modelnummers staan voor de werkbreedte van de verschillende DTA machines. Elk model diepbeluchter heeft zijn meest geschikte toepassing. De DTA120 is met name geschikt voor greens: de maximale werkdiepte is 25 centimeter. De bredere DTA160 wordt veelal gebruikt voor golfbanen en sportvelden, de werkdiepte hiervan is 30 centimeter. De DTA210 en DTA260 modellen zijn een stuk zwaarder uitgevoerd en worden toegepast voor de meest intensieve, meest diepe beluchting (zoals gebruik door aannemers), met een werkdiepte van 40 centimeter. Bij deze laatste diepbeluchters stelt u makkelijk de gewenste prikdiepte in, middels een hydraulische hoogteverstelling.

Eigenschappen van de DTA

  • Uiterst duurzaam, door zware afgedichte lagers op de krukas
  • Snelheid van de tanden is makkelijk aan te passen (3 versnellingen)
  • Hydraulische hoogteverstelling voor instellen prikdiepte (DTA210 en DTA260)
  • Makkelijk veranderen van tand door het unieke bevestigingssysteem
  • Wrikhoekversnelling tot 25 graden.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de Deep Tine Aerator en wilt u hem aan het werk zien? Regel dan nu een demo bij onze specialisten.