Type Werkbreedte Werkdiepte Inhoud bunker Afmeting (LxBxH) Ledig gewicht Vermogen
DM150 150 cm 0 - 23 cm 4 m³ vlak gevuld 450 x 260 x 260 cm 3300 kg > 120 pk + kruipversnelling

Drainmaster

Heeft u een sportveld of golfbaan waar oppervlaktewater een probleem veroorzaakt? Blijft het veld te lang nat, waardoor u de gewenste speeluren niet behaald? En heeft u geen tijd of budget voor een volledige renovatie? Met de Drainmaster bieden we de ultieme machine om deze problemen aan te pakken.

De Drainmaster is sinds 1985 continu bij ons in ontwikkeling. Door de jaren heen is het concept steeds verder verfijnd. Het systeem is bedacht voor het verbeteren en versnellen van de afvoer van het oppervlaktewater, waardoor de stabiliteit en kwaliteit van het grasbestand toeneemt.

Verbeteren drainage

De Drainmaster graaft 2 of 3 sleuven van 4 cm breed die haaks staan op de reeds bestaande onderliggende drainage. Het uitgefreesde materiaal wordt via transportbanden direct afgevoerd. De uitgefreesde grond kunt u vaak als dressgrond hergebruiken.

De sleuven worden in dezelfde werkgang geforceerd afgevuld met drainzand tot op een werkdiepte van 23 cm. De achterwielen drukken het zand in de sleuf aan. De zandbunker is zo gedimensioneerd dat u in 1 gang een volledige lengte van een sportveld kunt bewerken of 2 werkgangen over de breedte kunt uitvoeren.

Het gras groeit in een aantal weken over de sleuven heen. Het gecreëerde drainage netwerk zorgt voor een hogere speelcapaciteit. Door een sterker grasbestand heeft u ook minder bespelingsschade. Combineer het werk van een Drainmaster met een Combinator en u creëert een egaal, goed functionerend sportveld.

Meer informatie over de Drainmaster? Neem contact op met een van onze specialisten.