Type Werkbreedte Werkdiepte Inhoud bunker Afmeting (LxBxH) Ledig gewicht Vermogen
DM150 150 cm 0 - 23 cm 4 m³ vlak gevuld 450 x 260 x 260 cm 3300 kg > 120 pk + kruipversnelling

Drainmaster – Verbeter de drainage over uw hele sportgrasveld

Heeft u een natuurgras sportveld of golfbaan waarbij oppervlaktewater een probleem veroorzaakt? Blijft het veld te lang nat, waardoor u de gewenste speeluren niet behaalt? En heeft u geen tijd of budget voor een volledige renovatie? Met de Drainmaster bieden we de ultieme machine om deze problemen aan te pakken.
De Drainmaster is sinds 1985 continu bij ons in ontwikkeling. Door de jaren heen is het concept steeds verder verfijnd. Het systeem is bedacht voor het verbeteren en versnellen van de afvoer van het oppervlaktewater, waardoor de stabiliteit en kwaliteit van het grasbestand toeneemt.

 

Hoe werkt de GKB Drainmaster?

 1. U rijdt met de Drainmaster achter uw tractor over het sportgrasveld;
 2. De machine graaft 2 of 3 sleuven van 4 cm breed, haaks op de bestaande drainage
 3. Het uitgefreesde materiaal wordt via de transportband afgevoerd.
 4. Uw parallelrijder rijdt langs met een opvangbak waarmee u het freesmateriaal opvangt. Dit kunt u opnieuw gebruiken als dressgrond.
 5. De Drainmaster vult de sleuven vervolgens af met drainzand naar wens, vanuit de zandbunker
 6. De achterwielen van de machine drukken het zand in de sleuf aan

 

Verhoog de speelcapaciteit van uw sportveld

Het resultaat van een werkgang met de Drainmaster? In enkele weken groeit het gras weer over de zandsleuven. Dit resulteert in een betere drainage door een sterker grasbestand. Op die manier verhoogt u de speelcapaciteit van het sportgrasveld en minimaliseert u bespelingsschade. Zo kan uw veld nog jaren mee!
Voor een optimaal resultaat kiest u voor de combinatie met onze Combinator, zodat uw veld ook nog eens mooi egaal wordt.

 

Tegen welke uitdaging loopt u aan bij het verbeteren van de drainage van uw sportvelden? Ontdek wat we bij GKB Machines voor u kunnen betekenen en neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.

 

Verbeteren drainage met de Drainmaster

De Drainmaster heeft een uitstekende bouwkwaliteit én is gebouwd voor gebruiksvriendelijkheid. Dit omdat de feedback van onze eigen aannemers rechtstreeks bij onze productontwikkeling terechtkomt. En u profiteer hiervan! Iets wat fantastisch is aan deze machine: de zandbunker is precies zo afgesteld dat u in 1 gang een volledige lengte van een sportveld kunt bewerken, of 2 werkgangen over de breedte kunt gaan.

 

Technische specificaties van de Drainmaster

 • 2 of 3 parallelle frezen (bij een werkbreedte van resp. 85cm of 150 cm)
 • Werkdiepte van maar liefst 23 cm
 • 1x dubbelwerkend hydraulisch ventiel diepteregeling knikdissel
 • 2x dubbelwerkend hydraulisch ventiel clinder zijband en wielstel
 • Koppelbaar aan uw tractor met een trekoog

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de Drainmaster? Bent u geïnteresseerd in een demo? Regel nu een afspraak met onze specialisten.