Type Werkbreedte Werkdiepte Afmeting (LxBxH) Gewicht Vermogen
AR100 100 cm 0 - 3,5 cm 175 x 150 x 50 cm 200 kg (exclusief watertank) 10 - 15 pk
AR150 150 cm 0 - 3,5 cm 110 x 170 x 90 cm 450 kg (exclusief metalen platen) 20 - 40 pk
AR200 200 cm 0 - 3,5 cm 110 x 220 x 90 cm 530 kg (exclusief metalen platen) 30 - 50 pk

Aerator

Harde kunstgrasvelden zijn een doorn in het oog van sporters en daarbij dus ook van de beheerders. Kunstgrasvelden zijn gevoelig voor verdichting door intensief gebruik en vervuiling. Verdichting van het vezel/infill systeem leidt tot harde velden, omdat de dempende werking van het systeem hierbij verloren gaat. Bijkomend nadeel is dat ook de grip van de sportschoenen verminderd, met blessures als gevolg.

Vaak worden harde velden bewerkt met een tandenbar of borstel. Dit werkt maar even, omdat hiermee alleen de demping van de bovenste maar millimeter verbeterd wordt. Het probleem zit echter tot aan de onderkant van de vezel.

Decompacteren kunstgras

Decompacteren van het complete kunstgras systeem doet u met een Aerator. De Aerator hebben we uitgerust met tandrollen, welke met een lichte vertanding met elkaar gekoppeld zijn. Door deze vertanding brengen de tanden van de rol een licht wrikkende werking over. Hierdoor wordt het verdichte pakket opengebroken, waardoor de sporttechnische eigenschappen tot op de bodem teruggehaald worden. Het veld voelt weer als nieuw aan!

Daarbij kan het voorkomen dat u het infill materiaal uit een verdicht veld wilt verwijderen. Door het veld eerst te decompacteren, klaart u deze klus een stuk sneller.

Ons decompacteer principe is in 2000 samen met Desso Sport systems ontwikkeld. Waar een standaard tandenbar enige vorm van slijtage veroorzaakt door het splijten van de vezelpunten, is slijtage tijdens het gebruik van de Aerator afwezig. Hardmetalen tanden en een kunstgrasveld klinken in eerste instantie niet als goede combinatie. Echter, door de licht wrikkende werking (in plaats van het “krassen” over het veld door bijvoorbeeld koolzaadtanden), tasten we de vezels niet aan.

Dat we naast machinebouwer ook een aannemer zijn blijkt uit het volgende: wij bieden u een “full depth” decompactie machine waarmee u een bewerkingssnelheid van 10 km/h kunt halen. Daarbij hoeft u niet te stoppen aan het einde van het veld; de Aerator volgt waar u gaat, zonder de mat te verschuiven. We leveren de Aerator in drie uitvoeringen met tal van opties: Zie voor meer informatie de product sheets.

 

Meer informatie over de Aerator? Neem contact op met een van onze specialisten.