Type Werkbreedte Werkdiepte Werksnelheid Afmeting (LxBxH) Gewicht Vermogen
AR100 100 cm 0 - 3,5 cm 7-12 km/h 175 x 150 x 50 cm 200 kg (exclusief watertank) 10 - 15 pk
AR150 150 cm 0 - 3,5 cm 7-12 km/h 110 x 170 x 90 cm 450 kg (exclusief metalen platen) 20 - 40 pk
AR200 200 cm 0 - 3,5 cm 7-12 km/h 110 x 220 x 90 cm 530 kg (exclusief metalen platen) 30 - 50 pk

Aerator – Voorkom verdichting van uw kunstgrasveld

Verdichting, ook wel compactering, is één van de meest hardnekkige problemen van sportvelden van kunstgras. Decompactering van uw kunstgras voetbalveld is dus de oplossing. Daarom hebben wij in 2000 samen met Desso Sport systems de GKB Aerator ontwikkeld. Met de licht wrikkende werking van de GKB Aerator (beluchter) wordt de verdichting van uw gras effectief opgelost!

 

Verdichte of harde kunstgrasvelden: hoe ontstaan ze?

Een hard kunstgrasveld is niet lekker om op te spelen en dit probleem moet dus snel opgelost worden. Maar hoe ontstaat het eigenlijk? Door mosgroei in combinatie met verdichting van het infill, kan vocht niet meer in de bodem binnendringen en blijft water bij regenval op het veld staan. Niet alleen vervelend voor de spelers, maar ook slecht voor uw grasmat. Ook zal de bal op het harde veld langer blijven doorrollen, wat de speldynamiek van het voetbalveld verslechtert.

 

Verdicht sportveld behandelen: Aerator versus tandenbar of borstel

Vaak worden harde, verdichte kunstgrasvelden bewerkt met een tandenbar of borstel. Dit werkt maar even, omdat hiermee alleen de demping van de bovenste paar millimeter verbetert. Het probleem zit echter tot aan de onderkant van de vezel: daaronder moet weer ruimte worden gecreëerd. Maakt u het veld los met een standaard tandenbar, dan zal dit enige slijtage veroorzaken: de vezelpunten gaan ervan splijten. Kiest u daarentegen voor de Aerator, dan komt dit probleem niet voor. Door de licht wrikkende werking van de hardmetalen tanden (in plaats van het “krassen” over het veld door bijvoorbeeld koolzaadtanden), tasten we de vezels niet aan.

 

Hoe werkt de machine?

 1. Koppel de machine aan uw tractor. Op welke manier is afhankelijk van het gekozen model: dit kan zijn via een trekoog, of via de driepuntskoppeling.
 2. Rijd simpelweg het veld af; de Aerator stopt niet en volgt uw gang.
 3. Gaandeweg wordt het verdichte kunstgrasveld losgewrikt.

 

Decompacteren kunstgras met de Aerator

Decompacteren van het complete kunstgrassysteem doet u met een Aerator. De Aerator is uitgerust met tandrollen, die met een lichte vertanding met elkaar gekoppeld zijn. Door deze vertanding brengen de tanden van de rol een licht wrikkende werking over. Hierdoor wordt het verdichte pakket opengebroken, waardoor de sporttechnische eigenschappen tot op de bodem teruggehaald worden. Het veld voelt weer als nieuw aan!

 

Wilt u ook uw verdichte velden nieuw leven inblazen? Neem nu contact op en bespreek uw uitdagingen met onze specialisten.

 

Dit maakt onze Aerator zo gebruiksvriendelijk:

 • bewerkingssnelheid 10 km/u
 • volgt u en stopt niet aan het einde van het veld
 • licht wrikkende werking breekt verdichte pakket open

 

De eigenschappen van de Aerator

 • Tandrollen met vertanding aan elkaar gekoppeld
 • Verkrijgbaar in uitvoering met 4, 6 of 8 tandrollen
 • Verzwaring middels watertank (kleinste model) of metalen platen (grootste 2 modellen)
 • Makkelijk te koppelen met trekoog of driepuntskoppeling (cat I of II)
 • Optioneel: verstelbare voor- en achterrolset

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de Aerator en wilt u hem aan het werk zien? Regel dan nu een demo bij onze specialisten.