Een kunstgras voetbalveld heeft veel onderhoud nodig. Zowel dagelijks, als periodiek en groot onderhoud is nodig om het veld in sporttechnische topconditie te houden. Het belangrijkste hierbij is dat de kunstgrasmat schoon blijft. De machines van GKB zijn speciaal gemaakt voor dit onderhoud. Lees meer over wat erbij komt kijken om uw kunstgras voetbalveld dagelijks én periodiek goed te onderhouden.

 

Dagelijks onderhoud kunstgras voetbalveld: zwerfafval verwijderen

Het is uitermate belangrijk om het kunstgras voetbalveld vrij te houden van zwerfvuil, kauwgom en andere verontreinigingen. Dit vuil kan anders de grasmat in getrapt worden en zo schade aanrichten aan het kunstgras voetbalveld. Grof materiaal als chipszakken, blikjes en dergelijke kunt u met de hand verwijderen. Voor het fijnere afval zet u vervolgens een machine in. De GKB Top-Clean is hiervoor geschikt.

 

Bladeren en takken verwijderen van uw kunstgras voetbalveld

Bladeren en takken hebben een negatieve invloed op de waterdoorlaatbaarheid van de kunstgras voetbalmat. Er vormen zich dan algen en mos. Met een goede mechanische bladveger, zoals de GKB Leaf-Clean, voorkomt u dit. De onderhoudsmachine is zo afgesteld dat infillmateriaal blijft liggen, waardoor u vlot en makkelijk kunt werken om bladeren van uw voetbalveld te verwijderen. Ook is de machine geschikt voor moeilijk bereikbare plaatsen.

 

Invegen en groene randen verwijderen

Is de oppervlakte volledig vrij van vuil, dan moet uw kunstgras voetbalveld geveegd worden. Dankzij dit onderhoud verdeelt u de infill weer goed over het veld, en dit verbetert direct het beeld van het voetbalveld. Helpt dit onvoldoende, of heeft u last van vuile groene randen? Kies dan voor extra intensief borstelonderhoud met de Rotobrush.

 

Slijtage bij penaltystip en doelgebied terugdringen

Bij bepaalde gedeeltes van het voetbalveld, zoals de doelgebieden en de penaltystip, slijt het gras het snelst. Dit is door het intensieve gebruik niet volledig te voorkomen. Wel kunt u slijtage verminderen door extra aandacht te schenken aan deze zone. Het onderhoud moet hier dus intensiever plaatsvinden dan bij de rest van het veld. Daarnaast is het belangrijk om hier tijdig extra infill bij te strooien. Bijvoorbeeld met de GKB Infiller.

 

Strooilaag decompacteren en infill bijvullen

Door bespeling, vervuiling en weersomstandigheden neemt langzamerhand de dempende werking van de strooilaag af, doordat deze wordt ‘ingedrukt’. Dit sluit de bodem af, wat de waterdoorlaatbaarheid verslechtert. Bovendien vermindert de balstuit. Het loswrikken en intensief schoonborstelen van de vezels van de infill is daarom erg belangrijk. De Renovator is speciaal ontwikkeld voor dit doeleinde.

 

Welk onderhoud is nodig voor mijn kunstgras voetbalveld?

Ieder kunstgras voetbalveld vergt uniek onderhoud, onder andere door verschil in samenstelling, ligging, en weersomstandigheden op het veld. We helpen u graag bij het uitkiezen van de juiste onderhoudsmachines voor uw voetbalvelden. Bel +31 (0)180 642 922 of vul ons contactformulier in. Onze specialisten nemen binnen 1 werkdag contact met u op.