Het onderhouden van kunstgras tennisbanen: hoe doet u dat?

Het onderhouden van kunstgras tennisbanen: hoe doet u dat?

Hoewel kunstgras tennisbanen relatief weinig onderhoud nodig hebben, vindt er na een tijdje zeker lichte erosie plaats. Door het gebruik verschuift namelijk de verdeling van het zand. Ook door temperatuurverschillen zet kunstgras uit of krimpt het. Kunstgras tennisbanen hebben daarom jaarlijks onderhoud nodig. Veel van deze werkzaamheden kunnen goed worden uitgevoerd met de kunstgras onderhoud machines van GKB. Lees meer over de belangrijkste activiteiten die uw kunstgras tennisbaan helpen te onderhouden.

Reinigingsonderhoud kunstgras tennisbanen

Kunstgras reinigen vormt een cruciaal onderdeel van het onderhouden van de baan. Of uw tennisbanen nu standaard of specialistisch onderhoud vergen, ze moeten wel gereinigd worden. Met de kunstgras-reinigingsmachines van GKB kunt u dit makkelijk en snel doen.

Tip: Om de kwaliteit van de tennisbanen te waarborgen, is het belangrijk om op de juiste momenten met de goede borstelmachine het kunstgras op de baan te borstelen. Onderhoud van tennisbanen moet regelmatig plaatsvinden voor de beste resultaten.

Zwerfafval verwijderen

Grof materiaal kan handmatig verwijderd worden. Denk hierbij aan blikjes, chipszakken en ander afval. Klein en fijn materiaal moet vaak mechanisch verwijderd worden. Hiervoor kunt u de Top-Clean een allround kunstgras onderhoud machine inzetten. Deze reinigt de oppervlakte van het kunstgras. Om de tennisbaan in juiste conditie te houden is het belangrijk om dit tijdig te doen, zodat het vuil niet in de mat getrapt wordt.

Bladeren en takken verwijderen

Bladeren, kleine takjes en noten moeten ook verwijderd worden om te voorkomen dat deze in het kunstgras getrapt worden. Gebeurt dit niet, dan heeft dit invloed op de waterdoorlatendheid van de mat. Er kunnen dan namelijk algen en mos gaan vormen. De ideale machine hiervoor is de Leaf-clean. Deze machine verwijdert de bladeren op het veld, zonder het zand op te zuigen.

Diepte reiniging

Afval dat na verloop van tijd toch tussen het zand komt, zal verwijderd moeten worden. De Quick-Clean borstelt het materiaal uit het veld en werpt ze op een zeef. Het fijne materiaal wordt opgezogen, het infill materiaal wordt weer op het veld geworpen en de grotere objecten komen in daarvoor bestemde opvangbakken terecht. Handig! Gebruik deze machine voor het intensief reinigen van het kunstgras.

Randen reinigen

Aan de randen van de tennisbaan is de vervuiling van het veld meestal het ergst. Dit doet afbreuk aan het beeld van uw veld en kan gevaar opleveren door het gladde mos. Daarom is er vooral langs de randen intensieve reiniging nodig. De RotoBrush is een geschikte borstelmachine om de mat te reinigen en mosvrij te maken. Door de extra stugge en korte haren op de roterende borstel wordt het materiaal agressief uit de grasmat geborsteld.

Vezels opborstelen

Het bespelen van het veld zorgt ervoor dat de grasvezels platgedrukt worden. Door het veld met een harde bezem – zoals de T-Brush te borstelen, komt de vezel weer overeind.

Decompactie

Wanneer het infill erg gecompacteerd is, zal het opborstelen van de vezel op een gegeven moment niet meer genoeg zijn. Het infill materiaal zal losgewrikt en gedecompacteerd moeten worden. Het resultaat? Betere demping en balstuit op het veld.

Onderhoud tennisbanen: Wat moet ik met mijn tennisbaan?

Iedere tennisbaan vergt uniek onderhoud. We helpen u graag bij het uitkiezen van de juiste onderhoudsmachines voor uw kunstgras tennisbanen. Bel +31 (0)180 642 922 of vul ons contactformulier in. Onze specialisten nemen binnen 1 werkdag contact met u op.