GKB lanceert de nieuwe V-Collector

Op de BTME in maart dit jaar lanceerde GKB een gloednieuwe toevoeging aan ons onderhoudsassortiment voor natuurgrasonderhoud, namelijk de V-Collector! Deze machine is gebaseerd op de principes van onze VStrong verticuteermachine. De nieuwe V-Collector zorgt gegarandeerd voor een effectieve verwijdering van organisch materiaal én een verzameling van het materiaal in één keer.

Waar kunt u de V-Collector voor inzetten?

De V-Collector is ideaal voor gebruik op golf- en bowlinggreens, cricketwickets en andere situaties waar het verzamelen van het verwijderde materiaal wenselijk is.

Kenmerken V-Collector

  • De V-Collector is verkrijgbaar in twee werkbreedtes: 1,2 m en 1,6 m.
  • De machine is uitgerust met nauwkeurig ontworpen stalen messen. Deze hebben een onderlinge afstand van 25, 50, 75 of 100 mm. Dit is ideaal voor het nauwkeurig verwijderen van vilt, oppervlakteresten en laterale aangroei tot een diepte van 40 mm.

Voordelen V-Collector

  • De V-Collector is een multifunctionele machine die ervoor zorgt dat u snel materiaal van uw veld kunt verwijderen. Oppervlakte- en spelverstoring worden tot een minimaal beperkt.
  • De windpeddels, gemonteerd op GKB’s unieke CombiRotor®, genereren voldoende zuigkracht om het afgezogen materiaal op te tillen en in de nieuwe 400L opvangbak te lozen.
  • De opvangbak kan vervolgens eenvoudig met een druk op de knop hydraulisch worden opgetild en geleegd.

Reactie op de nieuwe V-Collector

Naar aanleiding van de lancering van de nieuwe V-Collector zei UK Operations Manager Tom Shinkins: “We zijn er trots op dat we hebben geluisterd naar onze eindgebruikers en een oplossing hebben bedacht voor alledaagse problemen. De nieuwe V-Collector is zeer geschikt voor greenkeepers en combineert verwijdering en puinverzameling in één keer. Zo wordt de taak een stuk minder arbeidsintensief! De eerste reactie die we hebben gehad op de machine die op BTME te zien is, was zeer positief en we kijken er erg naar uit om de machine de komende maanden uit te testen.”