GKB Ecodresser dressing machine

GKB Ecodresser – dress to impress!

Een machine speciaal voor het onderhoud van uw natuurgras sportvelden en golfbanen. Dat is onze GKB Ecodresser. De machine combineert veelvoorkomende handelingen in het grasonderhoud, zoals het omspitten van de toplaag, beluchten, en het egaliseren van de grasmat. Dit maakt deze machine gebruiksvriendelijk en efficiënt, en zeer geliefd onder fieldmanagers wereldwijd.

De prestaties van deze alleskunner in de schijnwerpers.

Hoe dresst de GKB Ecodresser?

  1. De GKB Ecodresser vereffent het terrein en zorgt voor verspreiding van de dressinggrond uit de bestaande toplaag. Zo hoeft u niet meer apart te schaffen en verspreiden. Milieuwinst is een feit.
  2. Ondertussen zorgen de verschillende snijwerktuigen op de machine zoals freesmessen, vaste veldtanden en kouters ervoor dat de grond intensief belucht wordt. Dit gebeurt zowel in de toplaag als in de sublaag, en op deze manier worden zo goed mogelijke ontkiemingsomstandigheden gecreëerd.
  3. De beluchting in combinatie met het voedselrijke materiaal dat bovenop komt te liggen, komt de kwaliteit van uw sportvelden sterk ten goede. De grond wordt losser. En er kan geen onkruid in de toplaag groeien.

3-in-1 dressing machine

De dressing machine heeft een 3-in-1-functie:

  • Doorluchten van de bodem
  • Milieubewust dressen, met eigen grond
  • Creëren van goede zaaiomstandigheden

Gebruiksvriendelijk en efficiënt

U kunt zich voorstellen dat de Ecodresser dankzij deze functies zeer gebruiksvriendelijk en efficiënt is. Naast deze 3-in-1-functies, zorgt de voorsnijroller ervoor dat schade aan het veld geminimaliseerd wordt. Verende kouters zorgen namelijk bij het verluchten van de bodem voor bescherming tegen steenslagschade.
Voor het egaliseren van het veld zijn ook twee andere accessoires verkrijgbaar:

• een stenenzeef
• een verzameltray

Met behulp van de transportband verspreidt u vervolgens eenvoudig grond of stenen gelijkmatig over de bodem. Zo creëert u eenvoudig een homogene toplaag.

Bekijk hieronder de machine in werking.

Lees ook deze klantervaring van een golfbaan met de Ecodresser!

De resultaten van de GKB Ecodresser

Het beluchten en dressen van de bodem met de Ecodresser zorgt voor:

  • Ontstaan van goede ontkiemingscondities;
  • Betere wortelvorming;
  • Goede drainage (vochtinzinking).

Klinkt interessant!

Wilt u meer weten? Bekijk ook de specificaties van de Ecodresser of neem contact op met onze specialisten. Wij adviseren u graag!