7 Voordelen: de green van uw golfbaan verzorgen met de Sandfiller

Zowel golfer als greenkeeper wensen niets liever dan een uitblinkende green. Naast een goede rolkwaliteit is ook het beeld van de green belangrijk voor de speelervaring van de golfer. De Sandfiller van GKB combineert verticuteren, verschralen en eventueel doorzaaien in een enkele werkgang. Dit maakt deze machine onmisbaar voor de verzorging van uw golfbaan.

Waarom deze bewerking?

Het klimaat verandert, daarmee wordt de regenval steeds heftiger. Zo verandert ook de verzorging van de golfbaan. Steeds meer golfbanen nemen maatregelen, zoals het verschralen en draineren van de greens met de Sandfiller. Door te verticuteren raak je viltvorming kwijt en komt er zuurstof in de toplaag. Zand aanbrengen zorgt ervoor dat de toplaag verschraalt. Deze bewerkingen leiden tot een sterkere toplaag en verbeteren de waterdoorlatendheid.

Werking Sandfiller

Een freesrotor met verticuteermessen en windvanen frezen de sleuven. Het uitgefreesde materiaal wordt in de opvangbak geblazen. Het zand wordt daarna ingebracht.

7 voordelen:

  1. Milieubewust en economisch beluchten van de grasmat.
  2. Minder kosten door de combinatie van zandvullen en verticuteren in één werkgang.
  3. Verhoogt de speelduur op de greens.
  4. Snellere afvoer van oppervlaktewater door zandsleuven.
  5. Kostenbesparend door geen totale renovatie toe te passen.
  6. Bestaande constructie van het veld blijft behouden.
  7. Intensieve beluchting van toplaag, met daardoor een sneller herstel.

Bonustip: green beluchten

Het beluchten van de green kan tot ergernis leiden van de speler op de golfbaan. Om het herstel van de grasmat te versnellen is het goed om de green door te zaaien. Vermeng het gedroogde zand met graszaad. Zo kunt u met de Sandfiller in een werkgang de green verticuteren, bezanden en doorzaaien.

Meer informatie over de Sandfiller?

Wilt u weten welke verzorging uw golfbaan nodig heeft? We gaan graag met u in gesprek om u meer informatie en advies te geven. Neem contact op om een specialist van GKB te spreken.